Onderstaand mijn top 5 referenties in willekeurige volgorde. Check hier meer referenties en persoonlijke reacties van deelnemers of bekijk hier mijn beoordelingsstatistieken. Helaas is er nog geen lijst ‘Worst 5 referenties. Lees hier waarom?

“Scherpe geest, met een kenmerkende visie…”

“Ruud is een man met een scherpe geest en het vermogen om dromen en visie te combineren tot een aannemelijke toekomst die hoop biedt op een betere wereld. Als filosoof weet Ruud duidelijk de vertaalslag te maken van economie en technologie naar de impact op de mensheid en hun welzijn. Ik heb hem aangeraden een boek te schrijven en deze lezing op zoveel mogelijk scholen te houden. De kinderen als gids voor hun ouders, een kenmerkende visie voor Ruud en zijn manier van kijken naar een wereld die zoekende is.”

Frits Bolkestein | [meer info]

Liberaal denker, voormalig fractievoorzitter VVD, voormalig staatssecretaris EZ, voormalig minister van defensie.

Frits Bolkestein | Ruud Veltenaar

Frits Bolkestein

“Heerlijke voordracht, van inspirerende filosoof…”

“Wat een heerlijke voordracht van een inspirerende filosoof met een pragmatische kijk op de wereld en haar transformatie. Op heldere wijze weet Ruud een hoopgevend toekomstbeeld te schetsen en neemt hij ons ongemerkt mee naar een wereld die we nog nauwelijks kunnen bevatten. Zonder meer een “eye-opener’ en zeer inspirerend voor iedereen die zelf zijn eigen toekomst wil creëren. Een must voor leiders en ondernemers die zich op een spannende toekomst willen voorbereiden. Zelden een lezing bijgewoond met zo veel impact op de deelnemers. Brava!”

Ben Verwaayen | [meer info]

Investeerder, voormalig CEO Alcatel-Lucent, British Telecom en KPN, commissaris bij o.a. AKZO Nobel en Akamai

Ben Verwaayen | Ruud Veltenaar

Ben Verwaayen

“Van dezelfde klasse als Matthieu Weggeman…”

“Ik kende Ruud niet en had me vooraf niks voorgesteld van zijn presentatie bij SLIMFIT over de toekomst van het onderwijs. Vooraf was Matthieu Weggeman voor mij het absolute hoogtepunt in gastsprekers(onderwijs)land.
Data analyseren en combineren met humor, briljant! Nu ik ook Ruud in actie heb gezien en gehoord komt hij heel dichtbij Matthieu.

Je elke dag niet de wat of hoe maar “De waarom vraag” stellen is een advies die ik zeker heb meegenomen. Zijn vraag “What if I go to sleep, and I don’t wake up” is confronterend, net zoals zijn motto ” wanneer heb ik voor de laatste keer iets voor de eerste keer in mijn leven gedaan”?


Waarom ga je elke dag naar je werk? Denk en handel vanuit het morele besef en passie en niet omdat het moet. Dit wil ik mijn team ook zeker meegeven”

Hans van Zoggel | [meer info]

Directeur basisschool en kindcentrum ’t Boschveld bij Signum Onderwijs

Hans van Zoggel  | Ruud Veltenaar

Hans van Zoggel

“Oorverdovend mooi, van het niveau Anthony Robbins…”

“Het was een oorverdovend mooie presentatie die mij nog lang heeft doen nadenken over maatschappelijke en zakelijke aspecten. We vergeten soms de mooie dingen, de zaken die ons uit de comfort zone halen en die ons raken. We vergeten te voelen. Dit kan Ruud losmaken.

Ik ben erg geschrokken van de feiten over de klimaatverandering en onze leefomgeving. Ik was ontroerd door het filmpje van de man die elke dag hetzelfde bleef doen vanuit zijn hart en zo het verschil maakte. Dit wil ik ook doen en zal ik blijven doen.

Ik heb Anthony Robbins en nog enkele inspiratie sprekers gehoord. Ruud behoort zeker tot deze categorie ‘the best’. Make it happen. YEAH! Bedankt voor je inspirerende speech Ruud!
”

Joris van Daalen | [meer info]

Independent Sales Consultant

“Zeer inspirerend en gedurfd…”

“Getipt door mijn voorzitter van het College van Bestuur, die erg enthousiast was over een eerdere lezing van Ruud, heb ik mij bij de Lucas Academie voor deze avondbijeenkomst ingeschreven. Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat me te wachten stond.

In de meest positieve zin heeft Ruud me volledig verrast. Waar je bij andere bijeenkomsten en sprekers nog wel eens op je horloge kijkt, had ik dit nu absoluut niet. De 2 uur vlogen voorbij.

De visionaire blik van Ruud op de verre toekomst is inspirerend en in zekere zin ook gedurfd. Ondersteund door prachtige plaatjes en video’s hield Ruud een helder verhaal. Het heeft mijn ogen behoorlijk geopend.

De manier waarop Ruud de lezing vorm geeft verdient een compliment. Zo af en toe is het net cabaret met toepasselijke en actuele verhalen uit de dagelijkse praktijk.

Eigenlijk zou je met het hele schoolteam deze lezing bij moeten wonen om van daaruit gezamenlijk te kijken naar de toekomst van de school en het onderwijs.

Dat het anders moet, heeft Ruud zeer bevlogen duidelijk gemaakt. Dat dit niet gemakkelijk is, zal duidelijk zijn. Bedankt Ruud!

Wichard Rops | [meer info]

Directeur ROC Eindhoven