Keynotes over trends, technologie en toekomst van sectoren
Ruud Veltenaar is filosoof, top spreker en trendwatcher. Met een gemiddelde score van 9.1 voor inhoud en performance en meer dan 200 lezingen per jaar, behoort Ruud tot de best beoordeelde en meest gevraagde sprekers en trendwatchers in de markt.
spreker, trendwatcher, filosoof, Ruud Veltenaar, Veltenaar, lezing, inspirator, motivator, keynote, key-note, futuroloog, futurist, toekomst, trends, leiderschap, ondernemerschap, innovatie
204
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-204,page-parent,page-child,parent-pageid-5783,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

TRENDS

Keynotes zijn fascinerende en inspirerende belevingen over mega trends, exponentiële technologie en de toekomst van meer dan 15 sectoren. Hoe ziet de toekomst van jouw sector en organisatie er uit?

TECHNOLOGIE

Exponentiële  technologie en doorbraak-innovaties ontwrichten diepgaand bestaande sectoren en business. Nieuwe substituten met de 10X factor zijn tienkeer sneller, beter en goedkoper. Ben jij klaar voor de toekomst?

TOEKOMST SECTOREN

Wat zijn de mega trends, ontwikkelingen en disruptieve technologieën voor jouw sector en organisatie? Hoe kun je het beste anticiperen op de ontketende toekomst en welke kansen worden nu niet herkend?

RVA

Over de toekomst van onderwijs en de noodzakelijke transformatie van minder school en meer leren. Hoe maken we ons onderwijs meer toekomst- en mensgericht?

Toekomst onderwijs
Toekomst-Zorg-500x500-Ruud-Veltenaar

Over de toekomst en technologisering van zorg en gezondheid en de transitie van behandelen naar preventie. Hoe maken we de zorg beter en goedkoper?

Toekomst zorg
Toekomst-Overheid-4.0-500x500-Ruud-Veltenaar

De grootste uitdaging voor de overheid is het opnieuw uitvinden van de verbinding met de zelfredzame samenleving. Hoe acteer en co-creeer je vanuit  bewustzijn van het geheel?

Vraag nu om offerte!
Duurzame meerwaarde voor bedrijven

Over de transformatie naar intentioneel kapitaal en het creëren van financiële, sociale en ecologische meerwaarde. Van rendement naar ‘Business for Good!’

Vraag nu om offerte!

Over de toekomst en technologisering van de Nederlandse industrie. Smart industries is hot en actueel. Hoe kunnen we slim produceren en mondiaal blijven concureren?

Vraag nu om offerte!

Over de toekomst en technologisering van onze duurzame agrosector. Kansen benutten via ‘Smart Farming’ en ‘Precision Agriculture’ en vooral bewuster eten.

Vraag nu om offerte!
Toekomst-retail-500x500-Ruud-Veltenaar

Over de toekomst van retail en geïntegreerde ‘Omni-channels’. Fysieke winkels als verlengstuk van online retail. Hoe benut je kansen die nu niet worden herkend?

Vraag nu om offerte!

Over de toekomst van onze duurzaam gebouwde leefomgeving. Hoe bouwen we duurzame en slimme steden en welke kansen bieden deze aan de sector en de samenleving?

Vraag nu om offerte!

Over de toekomst van gedistribueerde, duurzame energie en smart-grids. Elektriciteit wordt bijna gratis en iedereen is producent. Windmolens recyclen een groeimarkt?

Vraag nu om offerte!
Toekomst-mobiliteit-500x500-Ruud-Veltenaar

Over de toekomst van mobiliteit, zelfsturende voertuigen en duurzaam transport. Wordt vervoer schoner en slimmer en gaan we echt combineren en delen?

Vraag nu offerte aan!

Over ICT en sociale innovaties door middels van Internet of Everything, artificiële intelligentie, van Big Data naar Deep Data en nog veel meer….

Vraag nu offerte aan!
Toekomst-werk-500x500-Ruud-Veltenaar

Over de toekomst en technologisering van werk en het belang van betekenis en zingeving. Wat zijn de banen van de toekomst? Pikken robots onze banen in?

Toekomst werk

Over de transformatie naar Human Being Management en wendbare organisaties, die slimmer werken en flexibel organiseren. Hoe creëren we sociale mobiliteit i.p.v. duurzame inzetbaarheid?

Toekomst HRM
Toekomst-Nederland-500x500-Ruud-Veltenaar

VOF Nederland is een compilatie van diverse keynotes en toont de uitdagende toekomst van onze bedrijven, instituten en samenleving. Een ode en oproep voor inspirerende Nederlanders: hoe stijgen we verder op de SPI?

Toekomst Nederland
College-Tour-500x500-Ruud-Veltenaar

De College Tour is een uniek maat-werkprogramma van meerdere keynotes, die over een bepaalde periode, incompany, op Nyenrode of de London Business School, kan worden uitgevoerd.

College Tour

VRAAG NU OFFERTE AAN

Overige Inspirimenten

Lezingen

Mega transformaties

Masterlezingen zijn fascinerende, multimediale presentaties, met de focus op de transformatie van onze wereld naar de volgende fase in onze beschaving. Wat is de invloed op onze samenleving, op ons leven en op ons werk? Wat zijn de gevolgen voor onze welvaart en voor ons welzijn?

MASTERLEZINGEN

Workshop

Creating the future

Bestaat je organisatie nog wel in 2030 en zo ja, wat is dan je meerwaarde voor klanten? Als friskijker en kanteldenker voor ‘board rooms’ helpt deze strategische workshop organisaties bij het anticiperen op de wereld van morgen en het identificeren van disrupties en nieuwe kansen waar nu niet over wordt nagedacht.

WORKSHOP TOEKOMST

TEDX6 & DEBAT

IDEEËN IN ACTIE

TEDx4 is uniek in Nederland en bestaat uit minimaal vier boeiende en vooral inspirerende korte keynotes, elk gevolgd door debat met en tussen de deelnemers. Het programma staat garant voor veel interactie en creëert onder de deelnemers veel bewustzijn en inspiratie om mee te helpen aan het creëren van een betere wereld.

TEDx en DEBAT

Referenties

Wat een heerlijke voordracht van een inspirerende filosoof met een pragmatische kijk op de wereld en haar transformatie. Op heldere wijze weet Ruud een hoopgevend toekomstbeeld te schetsen en neemt hij ons ongemerkt mee naar een wereld die we nog nauwelijks kunnen bevatten. Zonder meer een “eye-opener’ en zeer inspirerend voor iedereen die zelf zijn eigen toekomst wil creëren. Een must voor leiders en ondernemers die zich op een spannende toekomst willen voorbereiden. Zelden een lezing bijgewoond met zo veel impact op de deelnemers. Brava!
BEN VERWAAYEN, CEO ALCATEL-LUCENT EN VOORMALIG CEO VAN BT EN KPN
Ruud is een man met een scherpe geest en het vermogen om dromen en visie te combineren tot een aannemelijke toekomst die hoop biedt op een betere wereld. Als filosoof weet Ruud duidelijk de vertaalslag te maken van economie en technologie naar de impact op de mensheid en hun welzijn. Ik heb hem aangeraden een boek te schrijven en deze lezing op zoveel mogelijk scholen te houden. De kinderen als gids voor hun ouders, een kenmerkende visie voor Ruud en zijn manier van kijken naar een wereld die zoekende is.

FRITS BOLKESTEIN, VOORMALIG EU COMMISSARIS